Danskerne har talt – vi fælder selv vores juletræ!

Danskerne har talt - vi fælder selv vores juletræ!

Danskerne køber ikke juletræer længere. Traditionen er at fælde sit eget træ dagen før juleaften, og så pynte det.

Det danske folk har fældet deres egne juletræer i generationer. Denne tradition er gået fra generation til generation, og den er nu en del af den danske kultur.

Denne nye trend med at fælde dit eget træ kan tilskrives miljømæssige årsager. Det er også billigere end at købe et træ i en butik, fordi du heller ikke skal bruge penge på transport.

Hvad er juletræernes historie?

Traditionen med at pynte juletræer er ikke ny. Det opstod i det 16. århundredes Tyskland og blev populært i USA i løbet af det 19. århundrede. Det menes dog at stamme fra hedenske ritualer, der fandt sted i Nordeuropa under vintersolhverv.

Det første registrerede tilfælde af et juletræ, der blev brugt til at fejre jul, fandt sted den 24. december 1836 i Strasbourg, Frankrig. Træet blev sat op af børn, som havde fået at vide, at de kunne gøre det af deres lærer.

Hvor kan jeg købe et juletræ?

Det er et spørgsmål, som mange mennesker stiller, når det kommer til juletid. Der er masser af steder, hvor du kan købe et juletræ, men der er også nogle steder, hvor du kan fælde dit eget.

Det bedste sted at fælde dit eget juletræ er ved en juletræsplantage. Disse plantager byder på mange forskellige træsorter, så du kan finde den perfekte til din familie!

Hvis du ikke vil betale for omkostningerne og besværet med at fælde dit eget træ, er der masser af andre muligheder derude. Du kan finde træer i de fleste købmandsforretninger og husholdningsforretninger. Du kan måske endda finde dem i nogle parker i nærheden af dig!

Hvordan fælder jeg mit eget juletræ?

Det er dyrt at købe et juletræ, og det er ikke miljøvenligt. Så hvorfor ikke fælde dit eget juletræ?

Her er nogle tips til, hvordan du fælder dit eget juletræ:

– Find et passende sted til skæringen. Du skal bruge meget plads samt adgang til vand til vask af træet efter klipning.

– Vælg et sundt udseende træ, der er mindst 10 fod højt, med ikke mere end en gren pr. fod fra jorden.

– Klip eventuelle grene af, der er knækkede eller for tæt på jorden.

– Dagen før du planlægger at fælde dit træ, ryst det for at fjerne eventuelle løse nåle og pak det derefter ind i jute eller et gammelt lagen, så det ikke mister nogen nåle under transporten hjem.

– Brug en økse eller sav til at klippe alle grene af nær bunden af stammen, og brug derefter en håndsav eller kædesav til at klippe alle lemmer af på

Hvad er fordelene ved at købe et juletræ?

Juletræer er en fantastisk måde at fejre højtiden på. De giver dit hjem en festlig stemning. At købe et juletræ er også miljøvenligt, da det reducerer brugen af engangsartikler som papir og plast.

1) Fordelene ved at købe et juletræ er, at de giver dit hjem den festlige følelse, de er miljøvenlige, og de reducerer brugen af engangsartikler som papir og plastik.

2) Hvis du vil købe en, kan du skære din egen ned eller købe dem fra plantager.

Hvordan fælder man et juletræ, hvis man ikke har en motorsav?

Der er et par måder at fælde et juletræ på, hvis du ikke har en motorsav. Den første måde er ved at bruge en økse. Du kan bruge øksen som løftestang og fælde træet ved at trække det frem og tilbage. Du kan også bruge øksen som en løftestang til at skubbe træet over, men denne teknik frarådes til folk, der ikke er særlig stærke eller høje.

En anden måde at fælde dine egne juletræer på, hvis du ikke har adgang til en motorsav, er med reb og remskiver. Du kan binde den ene ende af rebet rundt om træets stamme og derefter binde den anden ende rundt om noget robust, der ikke vil bevæge sig som en telefonpæl eller et andet stort træ. Derefter kan du bruge remskiver til at sænke eller trække op i rebet for at svække eller vælte dit juletræ.

CVR 37 40 77 39